ORGANIZARE

Conducerea PPAM

Membrii Consiliului Director

Presedinte

Ionel Ureche

ROMCIM, Manager dezvoltare resurse minerale

Membru CD

Claudiu Orbeci

Heidelberg Materials Romania, Director Agregate

Membru CD

Carmen Ionescu

Grandemar, Director General

Membru CD

Bogdan Catana

Mineral ROM, Administrator

Membru CD

Laurentiu Bogatu

PPAM, Secretar General

Structură organizatorică

Cine și ce poziție ocupă:

 • Adunarea Generală a acționarilor – cei 25 membri
 • Consiliul director format din reprezentanți ai:
  • ROMCIM SA București
  • SC Grandemar SA Cluj-Napoca
  • SC Heidelberg Materials România SA București
  • SC Mineral Rom SRL Brașov
 • Președintele Consiliului Director și al Patronatului Producatorilor de Agregate Minerale din România, este reprezentantul CRH Cement (România) SA: Ing. geol. Ionel Ureche
 • Secretar General: Geolog dr. Laurențiu Bogatu
 • Operațiunile financiar contabile ale PPAM sunt efectuate de o firmă specializată cu contract de prestări servicii
 • Conform Statutului PPAM, cotizațiile anuale sunt achitate in două tranșe, cuantumul acestora fiind stabilit de Adunarea Generală a PPAM și se achită în doua tranșe anuale

   

Numărul de personal angajat al PPAM: 1754
Cifra de afaceri a PPAM în anul 2020 a fost de cca. 3.255 mil. RON

Membrii Fondatori

ROMCIM S.A.

Romcim, o companie aparținând Grupului CRH, este unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul de construcții din România. ROMCIM deține fabricile de ciment din Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare în Tg. Jiu, 2 terminale de ciment, 18 stații de betoane, 9 cariere, 5 balastiere și un depozit de agregate. ROMCIM este un brand românesc, cu o istorie de peste 30 de ani în industria locală a construcțiilor. CRH este cel mai mare producător de materiale de construcții din lume, având circa 77.100 de angajați în aproximativ 3.110 unități operaționale în 29 de țări.

S.C. HEIDELBERG MATERIALS ROMANIA S.A.

Grupul Heidelberg Materials este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si al altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Grupul desfasoara activitati in 2.300 de locatii din peste 40 de tari, avand aproximativ 45.000 de angajati. Heidelberg Materials Romania este unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate din Romania, avand trei fabrici de ciment la Tasca, Fieni si Chiscadaga, 19 statii de betoane, 7 cariere si 6 balastiere de agregate.

S.C. GRANDEMAR S.A. CLUJ-NAPOCA

Grandemar SA , detine o pozitie de top in randul producatorilor de agregate din Romania. Carierele sale sunt amplasate strategic in Transilvania, zona fiind cunoscuta ca avand activitati de extractie si prelucrare a pietrei pentru constructii inca din 1873. Cariera Poieni a fost prima cariera din Romania dotata cu elemente de inalta tehnica si tehnologie industriala din domeniul extractiei si prelucrarii pietrei. Procesul de retehnologizare a carierelor este un proces continuu , ceea ce permite ca Grandemar SA sa fie apreciata in randul marilor firme de constructii din tara si din Ungaria prin calitatea agregatelor fabricate.

S.C. MINERAL ROM S.R.L. BRASOV

SC MINERAL ROM SRL Brasov s-a infiintat prin reorganizarea fostei Intreprinderi de Cariere si Balastiere Brasov Societatea are o vasta experienta in domeniul exploatarii si prelucrarii resurselor naturale si detine Licentele de exploatare pentru : cariera Bicsad I (jud. Covasna) ce a fost deschisa in anul 1892 de catre Caile Ferate Maghiare (MAV); cariera Malnas II (jud. Covasna) deschisa in 1946 de inginerul Banyai din Tusnad; iar in 1928 inginerul Bogdan din Bucuresti deschide cariera Bicsad II (jud. Covasna), carierele Racos Brazi si Racos MTTc si Mateias Arges.

Membrii Afiliați

S.C. ELIS AGREGATE S.R.L.

Societatea comerciala ELIS AGREGATE activeaza de aproape 15 ani in domeniul productiei de agregate de balastiera si de cariera, folosite ca materiale de constructie pentru drumuri locale si nationale, autostrazi, terasamente sau ca materiale ce intra in componenta betoanelor.

Infiintata in 2003, compania are statia de sortare situata pe malul stang al raului Mures, in dreptul localitatii Balomiru de Camp, comuna Sibot, pe drumul european E68 intre Orastie si Sebes si o cariera de andezit situata in apropriere de localitatea Zlatna.

Produsele noastre, reprezentate prin agregatele de balastiera: sorturi, piatra concasata si ballast si aggregate de cariera: diverste tipuri de sorturi, criblura si piatra sparta, indeplinesc conditiile de calitate, atestate prin certificatul privind controlul produselor la locul de productie.

S.C. GEIGER TRANSILVANIA S.R.L.

Grupul de firme Geiger este prezent in Romania de la inceputul anilor 1990, fiind printre primele societati germane de constructii din tara. Cu peste 300 de angajati pregatiti si experimentati, cu deja patru sucursale in Romania, Geiger, pune bazele unei noi tendinte atat calitativ cat si cantitativ in randul industriei agregatelor. 
Geiger este activa in domenii precum: constructia de infrastructuri, dezvoltarea de areale industriale si de productie, constructii la cheie, reabilitarea zonelor istorice ale oraselor si tehnologii de mediu.

S.C. SITROM97 S.A.

Firma s-a infiintat in 1997 avand capital mixt, grecesc si romanesc. Capitalul social este de 343 873,5 lei.

Obiectul  de activitate al firmei este producerea si comercializarea produselor de cariera, balastiera executarea de lucrari de constructii si intretinere, drumuri, poduri, platforme, trotuare, canalizari pluviale, menajere.  

S.C. SITROM’97 S.A Are un nivel de dotare cu utilaje moderne, aduse din import, corespunzatoare proceselor tehnologice specifice din balastiera, cariera si pentru lucrarile de drumuri.

Exploatarea zacamintelor din cariera Galsa se face in conformitate cu normele si stas-urile in vigoare, pentru o buna calitate a produselor.

Personalul tehnic este format de oameni cu experienta in domeniu.

S.C. XANNAT MINERALS S.R.L.

Unul dintre principalii producatori de agregate din Romania, XANNAT MINERALS , functioneaza sub deviza “ Calitate la timp. Intotdeauna”. 
Xannat Minerals este prezenta din anul 2012 pe piata romaneasca de agregate prin preluarea de la Tarmac Romania a  carierelor detinute de aceasta in zona sud – est a tarii. Xannat Minerals continua sa-si concentreze eforturile in atingerea unor metode operationale in conformitate cu cele mai bune practici internationale si cele mai bune tehnologii disponibile, in scopul operarii site-urilor sale din Romania, in conformitate cu standardele impuse de legislatia aplicabila in Romania.

S.C. S.C.A.D.T S.A.

S.C. S.C.A.D.T. S.A. SLATINA provine din fosta Intreprindere Judeteana de Constructii si Montaj(I.J.C.M) Olt, infiintata in 1969, avand peste 40 ani de experienta in domeniu. Bazandu-se pe traditie si profesionalism, S.C. S.C.A.D.T. SA. s-a organizat ca societate comerciala cu capital integral privat in ramura constructiilor. Societatea s-a adaptat permanent cerintelor calitative impuse de Standardul SR EN ISO 9001:2000, dotandu-se cu utilaje performante cu inalt grad de fiabilitate.Tinand cont de baza tehnico-materiala de care dispune,precum si de potentialul salariatilor,conducerea societatii isi propune sa asigure clientilor sai produse respectiv servicii de o calitate superioara la preturi competitive in timpul cerut de acestia. Societate dispunde de 2 statii de extractie si sortare cu capacitate de 700 mc/zi aggregate de balastiera si 3 statii preparare betoane si mortare cu o capacitate de 400 mc/zi.

BAITA BIHOR S.A.

SC BAITA BIHOR SA activeaza in industria extractiva si are ca obiect de activitate principal codul CAEN 0811 Extractia pietrei ornamentale si a pietrei pentru constructii, extractia pietrei calcaroase, gipsului, cretei si a ardeziei

In prezent societatea isi desfasoara activitatea in extragerea, prelucrarea si comercializarea calcarului si dolomitei.

S.C. ASTOR COM S.R.L

SC ASTOR COM SRL face parte din grupul de firme ASTOR-VALPET si este prezenta pe piata din anul 1993 , avand ca puncte de lucru urmatoarele : cariera de andezit la Toplita HR , balastiera la Ideciu de Jos MS , statie de asfalt la Baluseri MS, iar la Tg-Mures laborator gradul II, fabrica de prefabricate beton, baza logistica si sediul social. Deasemenea are peste 300 de angajati si dispune de un parc de masini si utilaje de peste 200 de unitati. SC ASTOR COM SRL are implementat si certificat sistemul de management Integrat al Calitatii Mediului si SSM conform standardului ISO 9001, ISO 14001 si ISO 18001. Cariera de andezit a fost retehnologizata in anul 2013 cu o investitie de aproximativ 3.000.000 de euro ajungandu-se la o productie de 450 tone/h si o calitate care se incadreaza la cele mai inalte standarde si cerinte.

S.C. BEGA MINERALE INDUSTRIALE S.A.

S.C.BEGA MINERALE INDUSTRIALE S.A. este cea mai mare si importanta societate producatoare de nisipuri cuartoase de foarte buna calitate din Romania reusind, ca dupa prelucrare, sa obtina nisipuri si cuarturi purificate avansat, necesare sticlariei de menaj si ceramicii fine, turnatorii de mare precizie, materiale de constructii , electrotehnica, filtrarea apei, mortare uscate si adezivi, oferind practic intreaga gama de nisipuri utilizate in industrie.

Beneficiind de calitatea deosebita a nisipului cuartos pe care il exploateaza, BEGA MINERALE INDUSTRIALE a dezvoltat la inceputul anului 2009 o unitate de productie moderna la Aghires judetul Cluj, cu profilul mortare uscate si adezivi, care in prezent acopera aplicatii de baza in domeniu.

S.C. BIMET S.R.L.

Activitatea in domeniul exploatarii si valorificarii resurselor naturale a societatii BIMET S.R.L. Cluj Napoca a început în anul 2006, prin deschiderea si punerea în exploatare a carierelor din zona Paraul Custurii – Somesul Rece. În acelasi an a început si procesul de tehnologizare prin dotarea cu utilaje specifice, instalatii complete de concasare – sortare de mare capacitate si performanta.

Societatea desfasoara activitate pe baza de Licente si Permise de exploatare în cariere si balastiere localizate în special în judetul Cluj.

S.C. BIMET S.R.L. are implementat si mentine un sistem de management al calitatii conform cerintelor standardului SR EN ISO 9001:2001 pentru domeniile Extractia pietrei pentru constructii si Extractia pietrisului si nisipului si are implementat Sistemului Integrat de Management de Mediu si Sistemului de Management al Sanatatii si Securitatii Ocupationale conform ISO 14001 si OHSAS 18001, sisteme certificate de DEKRA.

Calitatea produselor de cariera si balastiera este atestata prin Certificate de conformitate privind evaluarea conformitatii produselor si stabilirea conditiilor de introducerea pe piata a produselor pentru constructii.

S.C. SOROCAM S.A.

SC SOROCAM SRL a fost infiintata in anul 1991, ca membra a grupului francez COLAS si este prezenta pe piata romaneasca a agregatelor minerale inca din anul 1995.

SOROCAM produce si comercializeaza agregate minerale din exploatarea a 4 cariere si o balastiera,, respectand cele mai exigente cerinte de calitate, fiind activa atat in domenii precum: lucrari de infrastructura rutiera, indiguiri si aparari de maluri sau lucrari de balastare caii ferate, cat si in livrarea din uzinele proprii a emulsiilor bituminoase cationice si a mixturilor asfaltice.

Politica de mediu a SOROCAM impune protejarea tuturor factorilor de mediu care ar putea fi influentati de activitatea firmei, iar, investitiile semnificative in protectia mediului, proiectele si planurile anuale de refacere a mediului, sustin principiul dezvoltarii durabile pe care se bazeaza toate exploatarile miniere ale Sorocam.

S.C. TRUST CONSTRUCTII RAEDLINGER S.R.L.

SC Trust Constructii Radlinger SRL face parte din Grupul de firme Radlinger, cu sediul in Germania, specializat in constructia de drumuri , autostrazi, cai ferate, poduri si lucrari hidrotehnice.

Trust Constructii Radlinger SRL Romania are ca obiect de activitate principal exploatarea de agregate minerale din carierele si balastierele  detinute in baza licentelor de concesiune pentru exploatare, situate pe teritoriul jud. Caras Severin, Timis si Arad.

Implementarea sistemelor de management al calitatii, a mediului, a sanatatii si securitatii ocupationale este certificata de catre DEKRA, iar calitatea produselor de cariera si balastiera este atestata prin certificatele de conformitate emise de catre SRAC CERT.

 Grupul de firme Radlinger este orientat pe obiective, bazandu-se pe o experienta de peste 40 de ani si peste 1000 de oameni, pe o baza tehnica si materiala competitiva, gaseste intotdeauna solutii originale si idei noi pentru a-si pune in opera idealurile.

S.C. PONTIAC IMPROEX S.R.L.

Societatea Comerciala PONTIAC IMPROEX S.R.L. este o societate relativ tanara, infintata in anul 1994, cu domeniul principal de activitate: extractia pietrisului si nisipului, dar si cu servicii in domeniul lucrarilor de constructii. Societatea detine 3 licente de exploatare, din albia si din terasa raului Prahova, licente care se intind pe o suprafata de cca. 400 ha. Punctul de lucru principal il reprezinta Balastiera Stoenesti situata in comuna Aricestii – Rahtivani, sat Stoenesti, judetul Prahova. PONTIAC IMPROEX S.R.L. este o firma dinamica, dornica sa-si consolideze pozitia pe segmentul de piata pe care actioneaza si al carei element de referinta sa fie CALITATEA. Activitatea societatii se desfasoara in conditiile unei permanente preocupari pentru protectia mediului inconjurator si mai ales pentru a asigura siguranta deplina a oamenilor.

STATUL PATRONATULUI PRODUCĂTORILOR DE AGRIGATE MINERALE
- PPAM -