DEZVOLTARE DURABILĂ

Dezvoltarea Durabilă

Dezvoltarea durabila se realizeaza impreuna cu partenerii din comunitatiile locale prin protejarea mediului natural si reprezinta o provocare cheie pentru industria noastra. Actiunile intensificate in domeniul managementului mediului, imbunatatirea metodelor de reabilitare a carierelor si balastierelor, sau punerea in aplicare a planurilor detaliate pentru operatiunile industriale pot avea rezultate favorabile pentru mediu. 

Preocuparea noastra pentru mediu este evidenta in activitati cum ar fi: reducerea consumului de energie, reducerea nivelului de zgomot, praf si a apelor reziduale.

Angajamentul nostru pentru protectia mediului natural cuprinde si: 

 • protectia apelor;
 • reducerea cantitatilor de deseuri;
 • recultivarea terenurilor post-miniere;
 • extractii eficiente si competitive;
 • promovarea solutiilor ecologice in domeniul constructiilor.

Refacerea mediului – reabilitarea zonelor industriale

Carierele si balastierele afecteaza mediul natural si imprejurimile in perioada de exploatare, iar din acest motiv, dupa aceasta perioada sunt necesare lucrari de reamenajare pentru refacerea terenurilor si redarea lor mediului natural/ antropizat. Terenurile sunt reamenajate prin amenajari de zone impadurite, de pajisti, de zone lacustre precum si pentru refacerea terenurilor agricole sau zone locuite.

Una dintre prioritatile noastre este refacerea terenurilor pe care au fost peste 900 unitati de extractie. Scopul nostru este conservarea florei si faunei din mediul natural sau atunci cand este cazul revenirea la situatia initiala. Principalele activitati intreprinse de catre membrii nostri cuprind:

 • actiunea de cercetare metodologica;
 • instrumente care servesc la stabilirea scopurilor pe teritoriul punctelor individuale de extractie;
 • program de mentinere si de marire a diversitatii biodiversitatii.

Noi ne asumam cooperarea cu organizatiile locale de mediu in vederea dezvoltarii programelor pentru cresterea biodiversitatii ecosistemelor cu o atentie deosebita pentru speciile de plante si animale individuale.

Responsabilitatea sociala

Responsabilitatea noastra consta in respectarea legilor si standardelor locale si internationale. Respectul pentru interesul comun, deschiderea si dialogul precum si angajamentul in actiuni comune cu stakeholderii locali sunt principii pe care urmararesc sa le respecte membrii nostri. Ne dorim sa fim partneri de incredere ai comunitatilor locale, iar membrii nostri la nivelul comunitatilor:

 • sa actioneze ca membrii responsabili ai comunitatilor locale, sa contribuie prin activitatea lor la crearea premiselor necesare unei cresteri economice, dezvoltarea capacitatii umane locale, sprijinirea progresului in domeniul educatiei si culturii
 • sa se implice activ in protectia mediului natural si a resurselor neregenerabile
 • sa contribuie la progresul economic printr-o concurenta sanatoasa.