DESPRE NOI

Cine suntem

Astazi PPAM este singura asociatie patronala a producatorilor de agregate minerale din Romania, care militeaza pentru asigurarea unui cadru legislativ adaptat specificului activitatii de extractie si prelucrare a agregatelor minerale, protejeaza interesele legitime ale producatorilor de agregate minerale si promoveaza implementarea unor practici care sa ridice standardele de calitate in activitatea de exploatare si valorificare a agregatelor din industria de profil.

PPAM acorda sprijin membrilor sai, promovand interesele comune ale acestora si asigurandu-se ca punctele de vedere formulate de catre acestia sunt comunicate atat la nivel national, organizatiilor care le reglementeaza activitatea, cat si la nivel european, prin intermediul platformei asociative European Agreggates Association ( UEPG). 
Aici veti gasi informatii despre scopul si obiectivele asociatiei patronale, despre proiectele si stadiul acestora, despre membrii sai, precum si aspecte practice legate de modul in care puteti deveni membru PPAM.

PPAM este o organizatie patronala, cu personalitate juridica, non-profit si apolitica care a luat fiinta in anul 2011, din initiativa a 4 mari companii din industria extractiva si este continuatoarea APPA – Asociatia Profesionala a Producatorilor de Agregate, constituita in anul 2003.

De-a lungul timpului numarul membrilor APPA s-a marit, ajungandu-se astfel, ca impreuna sa acopere in jur de 100% – 30 % din productia anuala de agregate minerale din Romania. PPAM, este singura asociatie din Romania care promoveaza interesele producatorilor de agregatele minerale, fiind afiliata la European Aggregates Association – UEPG, care promoveaza la nivel UE industria extractiva a agregatelor.

Misiunea noastră

Misiunea PPAM este aceea de a proteja interesele legitime ale producatorilor de agregate minerale cat si de a ridica standardele de calitate in activitatea de exploatare si valorificare a agregatelor din industria de profil.

Actiunile si demersurile intreprinse de PPAM in vederea armonizarii legislatiei in vigoare in materie, cu situatiile de fapt cu care se confrunta membrii acesteia, au favorizat desfasurarea activitatii din industria exploatarii si prelucrarii agregatelor.

Ce este UEPG

UEPG este o abreviere a “Union Européenne des Producteurs de Granulats” , sau “European Aggregates Association”. UEPG a luat nastere in 1987 si a promovat neincetat industria europeana de agregate, reprezantand astfel asociatiile sale nationale membre atat in probleme economice, tehnice, de mediu si sanatate cat si in politica de securitate. 

Obiectivele noastre

Scopul declarat al PPAM este acela de a desfasura activitati non-profit care sa promoveze utilizarea agregatelor minerale in Romania si sa protejeze, sa sustina si sa reprezinte interesele membrilor sai in context economic, social, politic si administrativ, la nivel national si local, in relatia cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, ministere de resort, Guvernul, Parlamentul, precum si alte persoane juridice de drept public sau privat.