DESPRE NOI

Cine suntem

Astazi PPAM este singura asociatie patronala a producatorilor de agregate minerale din Romania, care militeaza pentru asigurarea unui cadru legislativ adaptat specificului activitatii de extractie si prelucrare a agregatelor minerale, protejeaza interesele legitime ale producatorilor de agregate minerale si promoveaza implementarea unor practici care sa ridice standardele de calitate in activitatea de exploatare si valorificare a agregatelor din industria de profil.

PPAM acorda sprijin membrilor sai, promovand interesele comune ale acestora si asigurandu-se ca punctele de vedere formulate de catre acestia sunt comunicate atat la nivel national, organizatiilor care le reglementeaza activitatea, cat si la nivel european, prin intermediul platformei asociative European Agreggates Association ( UEPG). 
Aici veti gasi informatii despre scopul si obiectivele asociatiei patronale, despre proiectele si stadiul acestora, despre membrii sai, precum si aspecte practice legate de modul in care puteti deveni membru PPAM.

PPAM este o organizatie patronala, cu personalitate juridica, non-profit si apolitica care a luat fiinta in anul 2011, din initiativa a 4 mari companii din industria extractiva si este continuatoarea APPA – Asociatia Profesionala a Producatorilor de Agregate, constituita in anul 2003.

De-a lungul timpului numarul membrilor APPA s-a marit, ajungandu-se astfel, ca impreuna sa acopere in jur de 100% – 30 % din productia anuala de agregate minerale din Romania. PPAM, este singura asociatie din Romania care promoveaza interesele producatorilor de agregatele minerale, fiind afiliata la European Aggregates Association – UEPG, care promoveaza la nivel UE industria extractiva a agregatelor.

Misiunea noastră

Misiunea PPAM este aceea de a proteja interesele legitime ale producatorilor de agregate minerale cat si de a ridica standardele de calitate in activitatea de exploatare si valorificare a agregatelor din industria de profil.

Actiunile si demersurile intreprinse de PPAM in vederea armonizarii legislatiei in vigoare in materie, cu situatiile de fapt cu care se confrunta membrii acesteia, au favorizat desfasurarea activitatii din industria exploatarii si prelucrarii agregatelor.

Contribuții la înlăturarea unor bariere legislative care afectează mediul de afaceri din domeniul resurselor minerale

În vederea asigurării unor condiții legale și normale pentru activitatea de exploatare a resurselor/rezervelor minerale care fac obiectul activității membrilor Patronatului Producatorilor de Agregate Minerale, conducerea PPAM a contribuit cu propuneri și intervenții pentru ajustarea unor bariere administrative, date de legislația aferentă acestui domeniu.

Ce este UEPG

UEPG este o abreviere a “Union Européenne des Producteurs de Granulats” , sau “European Aggregates Association”. UEPG a luat nastere in 1987 si a promovat neincetat industria europeana de agregate, reprezantand astfel asociatiile sale nationale membre atat in probleme economice, tehnice, de mediu si sanatate cat si in politica de securitate. 

Obiectivele noastre

Obiectul de activitate al PPAM este de acela de a reprezenta, susține și apăra interesele membrilor în relațiile cu autoritățile publice centrale sau locale (Parlament, ministere de specialitate Agenția națională penru resurse minerale, etc) cu sindicatele și cu alte persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, în raport cu obiectul și scopul lor de activitate în plan natioanal și internațional, potrivit statutului patronatului și în acord cu prevederile legale incidente în cauza.

Structură organizatorică

Cine și ce poziție ocupă:

  • Adunarea Generală a acționarilor – cei 25 membri
  • Consiliul director format din reprezentanți ai:
    • ROMCIM SA București
    • SC Grandemar SA Cluj-Napoca
    • SC Heidelberg Cement România SA București
    • SC Mineral Rom SRL Brașov
  • Președintele Consiliului Director și al Patronatului Producatorilor de Agregate Minerale din România, este reprezentantul CRH Cement (România) SA: Ing. geol. Ionel Ureche
  • Secretar General: Geolog dr. Laurențiu Bogatu
  • Operațiunile financiar contabile ale PPAM sunt efectuate de o firmă specializată cu contract de prestări servicii
  • Conform Statutului PPAM, cotizațiile anuale sunt achitate in două tranșe, cuantumul acestora fiind stabilit de Adunarea Generală a PPAM și se achită în doua tranșe anuale

     

Numărul de personal angajat al PPAM: 1754
Cifra de afaceri a PPAM în anul 2020 a fost de cca. 3.255 mil. RON